Dorpshuizen De Wolden niet in grote problemen

Opening dorpshuis de Kolonie in 2018.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De dorpshuizen in De Wolden verkeren niet in grote problemen. Dat zei wethouder Jan van ’t Zand in antwoord op een motie die het CDA donderdag tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad indiende. „Dat blijkt uit reacties die wekrijgen, de dorpshuizen lopen de deur niet plat bij ons”, zei Van ’t Zand.

Het CDA constateert dat als gevolg van de coronacrisis veel dorpshuizen een lagere omzet dan normaal draaien, terwijl de vaste lasten doorlopen. „Het is voor besturen, bestaande uit vrijwilligers, een steeds grotere uitdaging om hun accommodatie draaiende te houden”, aldus Karin Brouwer van het CDA.

In d emotie spoort de fractie het college aan actief in gesprek te gaan met besturen van dorpshuizen en samen met hen de financiële schade te inventariseren. Wethouder Jan van ’t Zand antwoordde dat de gemeente voortdurend gesprekken voert met de dorpshuizen. „Op Drents niveau wordt een fonds gecreëerd en daar zitten wij ook bij, tevens komt er extra compensatie van het Rijk.”

Reacties