Inwoners Dwingeloo gevraagd mee te denken over tracés nieuwe wandelnetwerk

Opening wandelnetwerk De Wolden bij Alteveer twee jaar geleden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Dwingeloo – Recreatieschap Drenthe is druk bezig met de aanleg van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe. De aanleg vindt gefaseerd plaats. In de gemeente Westerveld is een derde deel van het netwerk gereed, dat is de omgeving Havelte, Uffelte en Vledder. Nu is de toeristische parel Dwingeloo en omgeving aan de beurt.

Het Recreatieschap roept inwoners op mee te denken over de tracés van dit nieuw aan te leggen wandelnetwerk in en rondom Dwingeloo. „Want niemand anders dan de eigen inwoners kennen de mooiste plekken en paden om op te nemen in het nieuwe netwerk en bovendien zijn zij straks ook de gebruikers”, weten de mensen van het Recreatieschap ook wel.

Concept-wandelnetwerk

In overleg met een lokale werkgroep en de actieve club van de Dwingeler ommetjes heeft Recreatieschap Drenthe een concept-wandelnetwerk ontwikkeld. Het Recreatieschap nodigt inwoners uit mee te denken over dit concept-netwerk: welke tracés zouden zij wel moeten opnemen in het netwerk, wat juist niet en waarom?

Op de website van Recreatieschap Drenthe is meer informatie te vinden, alsmede de digitale kaarten van het concept-netwerk Dwingeloo e.o. Deze informatie is te vinden  op www.recreatieschapdrenthe.nl/wandelnetwerk-westerveld-uitgelicht. Recreatieschap Drenthe ontvangt graag vóór 20 november reacties via: [email protected] o.v.v.: ‘Reactie wandelnetwerk Dwingeloo en omgeving’.

Meer wandelnetwerken

Recreatieschap Drenthe ontwikkelt samen met de Drentse gemeenten en lokale dorpsbelangenverenigingen wandelnetwerken. In gemeenten De Wolden, Coevorden, Westerveld, Midden-Drenthe en Emmen liggen al wandelnetwerken. In gemeenten Borger-Odoorn, Noordenveld en Meppel is het wandelnetwerk in ontwikkeling. De wandelnetwerken worden financieel mogelijk gemaakt door provincie Drenthe, de betreffende gemeenten en Recreatieschap Drenthe.

Meer informatie over wandelnetwerken staat op de site www.recreatieschapdrenthe.nl/routebureau/wandelknooppunten-netwerk. Kaarten van het wandelnetwerk zijn verkrijgbaar bij de lokale Tourist Info kantoren. Digitaal een route uitstippelen kan ook via: http://www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner

 

Reacties