De specialiteit van Houthandel Wevers is de klant

Havelte – Stellingen  vol verschillende soorten hout, geschikt voor de bouw en de tuin sieren de entree van Houthandel Wevers op het industrieterrein van Havelte. Het assortiment is groot, de kwaliteit hoog en de klant staat met stip op nummer 1.

De houthandel van Wouter Wevers bestaat ruim 30 jaar en zit vanaf 1996 op de huidige locatie aan de Oeveraseweg in Havelte. „We zaten eerst in een kleine loods iets verderop. We hebben van het begin af aan al de filosofie dat wij er puur voor de klant zijn. Onze specialiteit? Ja, dat is toch de klant”, zegt Wevers lachend. „Je kunt zoveel investeren als je wilt, maar je moet gewoon zuinig zijn op de klanten die je hebt. Ik durf wel te stellen dat 90% van de klanten bij ons terugkomt.”

Geen aannemer

Houthandel Wevers staat voor service en kwaliteit, monteert ook voor klanten, maar met nadruk zegt Wevers dat ze geen aannemer zijn. De nadruk ligt ook niet meer op bedrijven. „Vier jaar geleden hebben we de keuze gemaakt om grotendeels aan particulieren te leveren. We zijn ooit ook met particuliere verkoop begonnen”, kijkt Wevers terug.

Het is Wouter Wevers zelf die van dinsdag tot en met zaterdag aan de Oeveraseweg te vinden is om de klanten te helpen, maar eigenlijk is hij ‘van het maken’, zoals Wevers dat zelf noemt. „Ik mag graag onderweg zijn naar klanten, maar we hebben jongens in de buitendienst die ter plekke voor montage zorgen van bijvoorbeeld vloeren. Ik heb dat zelf 15 jaar gedaan, nu zijn we hier op maandag dicht, kan ik mooi klussen doen bij klanten. Maandag is voor mij de drukste dag”, glundert Wevers.

Totaalpakketten

De medewerkers zijn allemaal zzp’ers die de klanten bedienen met totaalpakketten. In deze tijd van corona is het enorm druk, want veel mensen zijn thuis aan de gang gegaan met allerlei klussen. „We doen de montage van wat de klant bij ons koopt, de nadruk ligt nu op de verkoop in ons bedrijf.” Met de opkomst van het coronavirus lag 70% van de handel ineens til, maar na de eerste schrik werd het drukker en drukker. „Op een gegeven moment moesten we hier tweemaal per dag de vakken vullen.”

Qua hout biedt Wevers een compleet assortiment aan, ook op het gebied van afbouw. Deuren, vloeren, wanden en plafonds; het kan allemaal bij Wevers worden gekocht én thuis gemonteerd. Voor onderhoud van bijvoorbeeld vloeren zijn meerdere producten verkrijgbaar, waaronder steeds populairder wordende onderhoudsolie om hout te verduurzamen. Voor de tuin is hout verkrijgbaar voor erfafscheidingen, meubels, blokhutten en terrassen. Binnen in de zaak is tevens een groot assortiment ijzerwaren aanwezig.

Meer info op www.houthandelwevers.nl

Reacties