Kerstpakketten voor gezinnen in Congo

Foto:

Meppel – De stichting Congo van de Meppeler Guy Okamba, die ook in de regio vaak acties opzet, komt ook dit jaar weer met een kerstpakkettenactie voor gezinnen in Congo die niks hebben. ‘Voor deze gezinnen in Congo maakt uw kerstpakket een wereld van verschil. De feestdagen moeten voor iedereen een feest zijn. Ook als de omstandigheden van je leven niet optimaal zijn. Met de kerstpakketten steunt u de gezinnen in moeilijke omstandigheden’, laat Okamba weten.

De stichting biedt de gezinnen een kerstpakket aan en het is de bedoeling dat mensen in Meppel en omgeving een gezin sponsort met een kerstpakket ter waarde van 25 euro. Het staat mensen ook vrij om ene hoger of lager bedrag te doneren.

Inhoud

Een kerstpakket zal bestaan uit onder andere enkele basisbenodigdheden, zoals 1 liter palmolie, 5 kilo rijst, 5 kilo semoule (cassavemeel), 1 kilo zout, 5 blikjes tomaten en 500 gr pepers en natuurlijk iets voor deze speciale tijd, zoals een kip en/of 5 kilo vlees. Gezien het korte tijdpad tot aan de kerst en omdat de stichting wij zo veel mogelijk Congolese gezinnen, die niks hebben een kerstpakket willen aanbieden, vraagt Guy met zijn mensen om een bijdrage over te maken vóór 5 december 2020 o.v.v. Kerstpakketten. ‘Na het ontvangen van de donaties zorgen wij ervoor dat in Congo de kerstpakketten worden samengesteld en bezorgd bij de gezinnen in moeilijke omstandigheden.’
Stichting Congo heeft een ANBI-status. Dit houdt in dat de giften aftrekbaar zijn van het belastbaar inkomen. Het IBAN nummer: NL03RABOO115059849.

Info: http://www.stichtingcongo.com