Gemeente vervangt overlastgevende putdeksels

Foto: Pixabay

Zuidwolde – In De Wolde wordt een aantal putranden in asfaltwegen vervangen door de firma Van den Broek uit Heteren. De putranden worden vervangen omdat deze geluidsoverlast en/of trillingsoverlast veroorzaken naar woningen. Daarnaast heeft het trillen een negatieve invloed op de asfaltconstructie en de constructie van de rioolput.

In de afgelopen week zijn al 2 locaties in de Koekangerdwarsdijk in Koekange de putranden vervangen. Op dinsdag 3 en woensdag 4 november worden putranden vervangen in de Zuidwolderweg in Echten en Oshaarseweg in Koekange. Het gaat om de Zuidwolderweg met 5 putranden tussen Schoolakkers en Oshaarseweg, alsmede om de Oshaarseweg: 1 putrand bij huisnummer 55.

Om de putranden in de Zuidwolderweg op een zo veilig mogelijke manier te vervangen zal deze weg moeten worden afgesloten voor het verkeer. Voor voetgangers en (brom)fietsers is de weg niet afgesloten. Het landbouwverkeer wordt omgeleid via de Kipstukkenweg en de Koekangerweg. Auto’s en vrachtauto’s naar Ruinen worden vanaf de Oshaarseweg omgeleid via Koekange en de N375. Vanaf Ruinen en Fluitenberg is Echten bereikbaar. Het verkeer vanaf Ruinen en Fluitenberg gaat via de N375 richting Pesse naar de A28.

Verkeersregelaar

Op de kruising Oshaarseweg/Zuidwolderweg en op de kruising Ruinerweg/Fluitenbergseweg worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer de juiste kant op te wijzen. Met de aannemer is afgesproken dat men na 8.30 uur start met de werkzaamheden in verband met de bereikbaarheid van de school. Ter plaatse van de werkzaamheden op de Oshaarseweg wordt de rijbaan voor de helft afgezet. Het doorgaande verkeer ondervindt hiervan weinig of geen hinder.

Door (weers)omstandigheden kan een aanpassing van de planning noodzakelijk zijn.

Reacties