Zakelijk glasvezel op Oevers A, B en C in Meppel is dichterbij dan ooit

Foto:

Meppel – RENDO Fiber uit Meppel en DELTA Fiber Netwerk hebben de handen ineen geslagen om bedrijventerrein Oevers ABC in Meppel te voorzien van glasvezel. Het netwerk wordt aangelegd als 30% van de ondernemers voor 7 december 2020 een glasvezelabonnement afsluit.

Voor bedrijventerreinen is het vestigingsklimaat een belangrijk aandachtspunt. Een zakelijk glasvezelnetwerk draagt positief bij in het nog aantrekkelijker maken van bedrijventerrein Oevers ABC. Met als gevolg dat meer ondernemingen zich in Meppel willen vestigen.

JB-Inflatables

De Meppeler ondernemer Marc Alberts van JB-Inflatables is enthousiast over de plannen om een groot deel van de Oevers te voorzien van glasvezel. “Zonder een goede en snelle internetverbinding kunnen we tegenwoordig echt niet meer. Wat dat betreft zijn we erg blij met het initiatief van RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk om het bedrijventerrein een betrouwbaar glasvezelnetwerk aan te bieden.”

Netwerkbeheerder en initiatiefnemer RENDO Fiber werkt sinds kort samen met DELTA Fiber Netwerk; een telecombedrijf met netwerken door heel Nederland. Inmiddels hebben al ruim 700.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk. De samenwerking met RENDO Fiber is dan ook erg belangrijk. Als netbeheerder levert RENDO Fiber een grote bijdrage in deze belangrijke voorziening voor Oevers ABC. De aanleg van het glasvezelnetwerk zal naar verwachting medio 2021 starten.

Lokale initiatieven

RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk zoeken vooral lokale samenwerkingen op. Zo werken zij onder andere samen met verschillende ondernemingsverenigingen uit de regio. ICC Parkmanagement Meppel is betrokken bij de glasvezelcampagne op Oevers ABC. Daarnaast kunnen ondernemers die interesse hebben in glasvezel een abonnement afsluiten bij telecomaanbieders uit Meppel en omstreken.

De aanleg van het glasvezelnetwerk zal naar verwachting medio 2021 starten.

Kijk voor meer informatie op http://gavoorglasvezel.nl/zakelijk.