Politie op zoek naar tips na inbraak in Zuidwolde

Inbraakpoging Zuideresweg.
Foto: Politie

Zuidwolde – De politie De Wolden is op zoek naar mensen die tips hebben na een inbraak in een woning aan de Zuideresweg in Zuidwolde. Daar werd dinsdagavond een raam geforceerd, het bleef bij een poging. De inbraakpoging moet tussen 18.45 en 21.30 uur gebeurd zijn.

Het aantal inbraken neemt weer toe nadat het, waarschijnlijk vanwege corona, een tijdje rustiger is geweest. Twee weken geleden vond ook al een inbraak plaats in Zuidwolde, toen aan de Burgemeester Tonckensstraat. dat gebeurde tussen 30 september 12.00 uur en 1 oktober 19.00 uur. En aan de Zuideresweg noteerde de politie ook al een inbraak tussen 22 en 24 september.

De politie roept inwoners op om bij afwezigheid ramen en deuren goed gesloten te houden en alle nodige maatregelen te treffen, tot aan camera’s aan toe. Dieven houden sowieso niet van licht. Op Facebook heeft de politie De Wolden een eigen pagina, die door iedereen is te volgen.

In alle gevallen doet de politie een oproep aan mensen die iets verdachts hebben gezien ‘Heeft u iets gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor het onderzoek bel dan de politie via 0900-8844, of in geval van de inbraakpoging van dinsdag kan ook een priv├ębericht worden gestuurd onder vermelding van 2020283647.

 

Reacties