Zuidwolde – Met 7 punten uit 3 wedstrijden in 8 dagen heeft ZZVV een goede week afgesloten. Gisteren werd in Balkbrug met 4-1 gewonnen van Avereest. De coach Herman Schonewille merkte wel dat er een zware wissel op de jongens wordt getrokken.

In Balkbrug trad ZZVV de tegenstander onbevreesd tegemoet. In de 37e minuut werd de score geopend toen Wouter Marinus zijn mooie voorzet door Janou ten Veen tot doelpunt gepromoveerd zag worden. Slechts 3 minuten later was het alweer raak voor ZZVV: Joël Huiskes gaf een mooie dieptepass om Janou ten Veen, waarna de bal in de kluts bij Wouter Marinus terecht kwam: die aarzelde niet en maakte het af.

Avereest kwam sterk uit de pauze en kreeg vrij vlot een strafschop te nemen: deze ging er onberispelijk in. De thuisploeg rook kansen en kreeg twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Keeper Jelle Verburg voorkwam dit echter op knappe wijze. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het ZVV dat de voorsprong weer uitbreidde: Joël Huiskes was de maker met een rake kopbal. Nadat Verburg zijn team weer voor een tegengoal behoedde, was het in de 82e minuut Janou ten Veen die aan alle illusies van de tegenstander een einde maakte. Ten Veen profiteerde optimaal van de pass van ploeggenoot Tom Leerdam en schoot zijn tweede van de middag binnen.

Zie ook de video waarin Aljan Wassens aan Herman Schonewille vraagt wat voor gevoel na die drie wedstrijden overheerst.