Even geen ‘Taal an Taofel’ vanwege corona

Foto: Huus van de Taol

Dwingeloo – Normaal gesproken is in oktober de aftrap van Taal an Taofel in Drenthe. Op negen zondagen organiseert streektaalorganisatie het Huus van de Taol, ook in Dwingeloo, een culturele morgen met poëzie, proza en muziek. Vanwege de coronacrisis gaat die in elk geval tot de jaarwisseling niet door.

Andere jaren hebben de vrijwilligers van streektaalorganisatie het Huus van de Taol in deze periode de voorbereidingen achter de rug voor een nieuw seizoen van Taal an Taofel. Nu ligt alles even stil.

Vaste locaties

De afgelopen jaren kende Taal an Taofel drie vaste locaties: Café Onder de Linden in Vries, Grand Café De Brink in Dwingeloo en Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Van oktober tot en met maart kon het publiek op zondagen luisteren naar schrijvers en dichters die voordragen in hun eigen streektaal. Ook streektaalmuziek is er een welkom onderdeel van. Het samen genieten van een warme maaltijd zorgde aan tafel voor een gezellig praatje. Een succesformule die al jaren veel belangstellenden naar Taal an Taofel trekt. Het komende seizoen zal dit anders zijn.

Door de regels vanwege de coronacrisis mag de horecaondernemer slechts een beperkt aantal mensen toegang verlenen. Het organiseren van een dergelijke culturele morgen met een warm buffet erbij, kan voor het Huus van de Taol voor een kleine groep financieel absoluut niet uit. Het afgelasten is dan een logische stap. Medewerkers van het Het Huus van de Taol besluiten in december hoe het het komende jaar verder kan gaan met Taal an Taofel.

Reacties