Fotoserie: Peren vallen als rijpe appels van de bomen in Ruinerwold

Ruinerwold – De meeste peren zijn weer van de bomen aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold. Na een mooie dag werden de meeste bomen vlot geveild en konden de trotse (tijdelijke) eigenaars ze daarna direct ontdoen van de vruchten. De peren die er na middernacht nog hangen of liggen, mogen door voorbijgangers en liefhebbers gratis worden meegenomen.

Corona maakte voor de verkoop niets uit, want vanaf 9 uur in de ochtend tot laat in de middag verplaatste de stoet zich langzaam vanuit de kern van Ruinerwold naar Oosteinde en nog een stukje verder. Met niet alleen de niet weg te denken veilingmeester Frans Bork, maar voor het eerst ook een speciale rijdende kassa, een bakfiets mét spatscherm tegen al te opdringerige en snotterende klanten.

Het Stoofpereneest werd langs de hele Larijweg gevierd, met bij museumboerderij De Karstenhoeve een kleine markt, coronaproof, en verderop bij verschillende bedrijven eten en drinken en verkoop van spulletjes. Voor de kinderveiling met Ronald Buld bestond ook veel belangstelling met liefst 45 kinderen.

 

Reacties