Dringend advies voor gebruik mondkapjes en handschoenen bij ZZWD

Neie punt.
Neie punt.
Foto: Artizzl Media

Dwingeloo/Ruinen – De bestuurlijke samenwerking Drentse Verzorg- en Verpleeghuizen wordt weer geïntensiveerd. Dat is het resultaat van de jongste maatregelen van het kabinet. Het gebruik van mondkapjes en handschoenen wordt bij de locaties van de stichting ZZWD ingevoerd, voor medewerkers én bezoekers.

De stichting Zorgkollektief Zuidwest-Drenthe is werkzaam in Dwingeloo, Havelte en Ruinen als zorglocatie en verleent thuiszorg in Diever.

Tijdens de eerste Coronagolf begin dit jaar hadden de bestuurders van de Verzorg- en Verpleeghuizen in Drenthe al vlot de samenwerking opgezocht. Er was wekelijks nauw overleg met elkaar op gebied van beleid, aanpak, ervaringen en adviezen en ook tussendoor wist men elkaar goed te vinden. De samenwerking bleef, maar de intensiteit nam af naarmate de besmettingscijfers omlaag gingen. Inmiddels is het gezamenlijk overleg weer opgeschaald en zetten de VVT instellingen weer de gezamenlijke schouders onder hetgeen op hen afkomt.

Dreiging

“De dreiging van het virus neemt met rasse schreden toe, dat is bekend. Daarmee is nut en noodzaak van een meer intensief overleg ook weer groter. We hebben tijdens de eerste Coronagolf kunnen leren van onze eigen en elkaars ervaringen en in de afgelopen zomermaanden hebben we ons kunnen voorbereiden op wat mogelijk kon komen. Nu is het zover en we zijn er klaar voor”, aldus Mariska Roeters, bestuurder van ZZWD.

Collega-bestuurder Ramon Snippe van Derkshoes beaamt dit: “Het is van grote meerwaarde dat we met elkaar kunnen afstemmen over een gerichte en effectieve aanpak binnen onze diverse vormen van zorg, zeker wanneer de dreiging van besmetting zo dichtbij en soms helaas zelfs binnen onze huizen is. We hebben ons allemaal goed voorbereid qua scenario’s en voorraden van beschermende middelen, maar het is echt heel erg mooi om te weten dat je op elkaar kunt terugvallen wanneer daar behoefte aan is.”

ZZWD

“Er blijft uiteraard alle ruimte voor eigen aanpak en beleid. Iedere organisatie moet het wel op zijn eigen manier kunnen doen. Zo hebben wij, evenals een aantal collega’s, inmiddels besloten dat al onze medewerkers werken met mond/neuskapje wanneer de 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.

Vandaag gaat er een brief uit naar onze bewoners en hun contactpersonen met het dringende advies om niet meer dan 2 bezoekers tegelijk te ontvangen in het appartement om de 1,5 meter onderlinge afstand te kunnen aanhouden. Ook verzoeken we bezoekers om in onze gebouwen mond/neuskapjes en handschoenen te dragen. Deze liggen klaar bij binnenkomst. Zo doet iedere VVT instelling in de regio op zijn eigen manier al het mogelijke binnen bereik, waarbij welzijn en veiligheid van onze bewoners voorop staan”, aldus Roeters.

Samenwerking

In Drenthe werken de regionale zorgorganisaties intensief samen op het gebied van niet-acute zorg tijdens de Coronacrisis. Het doel hiervan is de uitwisseling van kennis, ervaringen en middelen. Op deze manier bieden de Drentse VV&T organisaties in de regio elkaar maximale ondersteuning, zodat de zorg voor kwetsbare mensen altijd door kan gaan. Samenwerkende organisaties zijn Tangenborgh, Zorggroep Drenthe, NNCZ, Westerkim, ZZWD, Icare, Treant, Interzorg, Accolade, Derkshoes, Noorderboog, en Lentis.

Dossier: Corona nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen