Bork Groep is finalist voor Drents Onderneming van het Jaar

De finalisten, links Jan Bork uit Ruinen.
Foto: Eigen foto

Ruinen – De Bork Groep uit Stuifzand, met directeur Jan Bork uit Ruinen, is doorgedrongen tot de drie finalisten voor de titel Drents ondernemer van het Jaar. Dat werd maandagavond bekendgemaakt. Naast Bork zijn Olijslager Groep uit Emmen en Miron Violetglass uit Hoogeveen tot de finale doorgedringen.

In april 2020 zijn er, uit een selectie van 153 Drentse ondernemingen, 10 bedrijven genomineerd voor De Drentse Onderneming van het Jaar. Maandagavond 28 september kregen deze 10 bedrijven de gelegenheid zich te presenteren, waarbij zij vooral hebben laten zien waarom juist zij door moeten gaan naar de finale.

Een spannende avond voor alle genomineerden, alleen al omdat de vorm waarin de bijeenkomst is gegoten – zowel live als via livestream – een extra uitdaging met zich meebracht.

Supporters

Het gastvrije Drenthe College in Assen was bereid de 10 genomineerden, hun supporters en andere gasten een fijn – en Covid 19-veilig onderdak te bieden. Jury, bestuur en andere toeschouwers – ook via de livestream – waren hoorbaar onder de indruk van de hoge kwaliteit van de presentaties. Je moet het maar even doen: in drie minuten je bedrijf presenteren. En dan ook nog op zo’n manier dat iedereen snapt wat je doet, wat je motivatie is om datgene te doen en hoe je jezelf daarin onderscheidt van je concurrenten.

De jury had deze avond een niet eenvoudige opgave. De lat lag hoog. Over tenminste twee ondernemingen is nog heel stevig gediscussieerd. Geconcludeerd mag worden dat er drie hele verschillende ondernemingen door gaan naar de finale. Allen geven aan zeer verheugd te zijn. Zoals door Micha Medendorp van Miron Violetglass benoemd: “genomineerd zijn is al heel mooi, maar het wordt daarna een sport om door te willen gaan naar de finale”.

Ogterop

Op dinsdag 24 november vindt de finale plaats in Schouwburg Ogterop in Meppel. Hoe deze avond er precies uit komt te zien is natuurlijk mede afhankelijk van hoe Covid 19 zich ontwikkeld de komende maanden. Daarnaast belooft het natuurlijk voor de finalisten opnieuw spannend te worden: het zijn drie bedrijven die weliswaar op het eerste oog zeer verschillen, maar zeker niet voor elkaar onder doen.

Het gastheerschap van het Drenthe College is ondersteund met de inzet van studenten op het gebied van Horeca en Beveiliging. Een mooie samenwerking waar beide partijen met een goed gevoel op terugkijken. “Passend bij de gewenste samenwerking tussen het onderwijs en ondernemers” volgens de voorzitter Martin Schoonheim.

Reacties