Tentoonstelling 75 jaar vrijheid gaat aan De Wolden voorbij

Foto:

Meppel/Hoogeveen – In veel Drentse bibliotheken is vanaf 29 september de tentoonstelling 75 jaar vrijheid te zien. Hiermee gaat het project 75 jaar vrijheid van de Drentse bibliotheken van start. De tentoonstelling gaat over gebeurtenissen in Drenthe in de oorlog in en rond de bevrijding. Daarnaast is er aandacht voor de vrijheid van nu. Inwoners van De Wolden vissen in hun bibliotheken achter het net, die doen niet mee.

De tentoonstelling is het eerste onderdeel van het project 75 jaar vrijheid. De bibliotheken besteden hierbij aandacht aan het feit dat Drenthe 75 jaar geleden is bevrijd van de Duitse bezetters. Sindsdien kent Drenthe geen oorlog meer. Daarnaast is het goed dat iedereen zich bewust is van de andere vrijheden, zoals vrijheid van meningsuiting, vrijheid om te denken wat je wilt, vrijheid om te zijn wie je wilt.

Locaties

De expositie is de komende maanden te zien in de bibliotheken van Assen, Beilen, Borger, Coevorden, Diever, Eelde, Emmen, Gieten, Havelte, Hoogeveen, Meppel, Roden, Rolde, Sleen, Smilde, Vledder, Westerbork en Zuidlaren. Bezoekers kunnen de tentoonstelling tijdens de reguliere openingstijden bekijken. Op de site van de bibliotheek is te lezen vanaf welke datum de tentoonstelling is opgesteld.

In samenwerking met Provincie Drenthe, het V-fonds, de Rabobank en Biblionet Drenthe geven de Drentse bibliotheken uiting aan het project 75 jaar vrijheid. De coördinatie van dit project ligt bij Biblionet Drenthe. Andere onderdelen ervan worden later uitgevoerd.

Uitgesteld

De bedoeling was dat de tentoonstelling al vanaf mei zichtbaar zou zijn. Door de situatie rondom corona was de bibliotheek toen niet toegankelijk voor het publiek. De bibliotheken zijn al enige tijd weer normaal geopend. Vanzelfsprekend worden in de bibliotheek de coronaregels gehanteerd om ieders veiligheid te garanderen.

Reacties