Video’s: Bijzondere editie Open Monumentendag in De Wolden

De Wijk – De Wolden heeft dit jaar een alternatieve Open Monumentendag. In het weekend van 12 en 13 september zijn er geen gebouwen opengesteld. In plaats daarvan is er gewerkt aan een digitale versie van Open Monumentendag in De
Wolden. Er zijn 10 filmpjes te zien op http://www.dewolden.nl/online-open-monumentendag-2020

De voorbereidingen waren al volop bezig. Maar het comité Open Monumentendag vindt het dit jaar niet verstandig en niet haalbaar om ruimtelijk invulling te geven aan dit evenement. De kern van Open Monumentendag is het bezoeken en beleven van de gebouwen. Dat is door de beperkingen van de Coronacrisis heel lastig. Daarbij komt dat veel eigenaren van monumenten ook graag een jaar over willen slaan.

Digitaal beleven

Videomaker Martijn van Hese heeft tien bijzondere monumenten in De Wolden van binnen en buiten gefilmd om ze ook tijdens corona toegankelijk te maken. Langs die weg wil de organisatie een digitaal bezoek aan enige monumenten mogelijk maken. “Zo valt er in september toch iets bijzonders te beleven rond de monumenten. We hebben er alle vertrouwen in dat we daar samen iets moois van gaan maken. We hopen dat er in 2021 weer een ‘gewone’ Monumentendag mogelijk is”, aldus wethouder Hilda Mulder.

Wel werd vanmorgen in de tuin van landgoed Dickninge bij de Wijk een boekje overhandigd over dit landgoed. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst voor genodigden door wethouder Hilda Mulder aan het echtpaar Erdbrink, de rentmeester van Dickninge.

Reacties