Fotoserie: Krachtig begin van Zomerfeest in Ruinerwold

Ruinerwold – Het is natuurlijk een vreemde aanblik: een leeg evenemententerrein van Ruinerwold. Geen grote feesttent, geen oliebollenkraam, zweefmolen of botswagens en vooral nauwelijks geluid. Het enige geluid kwam vandaag van de kinderen die meededen aan de activiteiten op de Scholendag. Het bestuur van de stichting Zomerfeest kon in dit coronatijdperk gelukkig nog wel leuke activiteiten voor de jeugd organiseren.

Vanmorgen was het de beurt aan de jongste kinderen van de basisscholen, van de groepen 1 tot en met 4 met speciale brandweeractiviteiten, om 12.30 uur begon de grote leger-bootcamp, waarbij de kinderen die aan het eind van de rit niet vies en nat waren, niet hun best hadden gedaan. Spijkerbroekhangen boven de sloot, een ‘kussengevecht’ boven de sloot, een klimparcours door een sloot afleggen en gezamenlijk een auto zo snel mogelijk over de streep trekken.

Mooi om te zien dat de jeugd het zo naar de zin had en natuurlijk waren er ook onderdelen waarbij je niet per se nat of vies werd, zoals het schieten met verf op een stel blikken, of de onderdelen op het voetbalveld. Vanavond mag de oudere jeugd aan de bak met dezelfde militaire onderdelen; het vermoeden bestaat dat het er dan wel wat steviger aan toegaat.

Reacties