Simpele verkoudheid levert Wolderwijs problemen op, coronageval in Veeningen

Het Veldboeket in coronatijd.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Onderwijsorganisaties dreigen in grote problemen te komen als gevolg van personeel met verkoudheidsverschijnselen. Normaliter geen enkel probleem, maar in coronatijd is personeel verplicht thuis te blijven. het betekent dat scholen, zoals die van openbaar onderwijsorganisatie Wolderwijs, steeds meer moeite krijgen om iemand voor de klassen te krijgen.

Volgens directeur bestuurder Berien Bakker van Wolderwijs komt de organisatie zo langzamerhand aardig in de problemen. „De richtlijnen die wij moeten volgen, dus bij verkoudheidsklachten thuis blijven, worden een groot probleem. Meerdere medewerkers zitten momenteel thuis en kunnen niet worden ingezet. En we hebben de verkoudheidspiek nog niet eens bereikt!  We komen zo steeds vaker handen tekort in onze kinderopvang en onderwijs.” Ze geeft aan dat in geval van DUO’s (twee leerkrachten die afwisselend voor dezelfde groep staan), de andere helft van dat duo voor de klas kan staan, maar dat legt volgens Bakker wel weer extra druk op de organisatie én bij de vervanger thuis.

Thuisquarantaine

Een medewerker van  Het Veldboeket in Veeningen is besmet met het coronavirus, maar is al wel aan de beterende hand. Eén andere collega, die in nauw contact is geweest, zit inmiddels in thuisquarantaine. Dat heeft de schoolleiding laten weten. De medewerker is al sinds vorige week thuis en lichtte de schoolleiding dinsdag in dat de test op het coronavirus positief was. De schade binnen Het Veldboeket blijft beperkt, want de zieke medewerker heeft met slechts één collega nauw contact gehad. De betrokken ouders en medewerkers zijn inmiddels allemaal geïnformeerd. Ofschoon de kans op besmetting van kinderen niet zo heel groot is, is de ouders geadviseerd om hun kinderen goed in de gaten te houden. De school hoeft niet gesloten te worden, maar een neveneffect is wel dat Het Veldboeket het peuterspelen en de buitenschoolse opvang (BSO) enkele dagdelen moet sluiten. Tevens blijft één onderwijsgroep waarschijnlijk 2 dagen thuis.

 

Dossier: Corona nieuws

Reacties