Koop Drost op artiestenlijst voor Twents Buutfestival

Koop Drost.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – In Stadstheater de Bond in Oldenzaal wordt op 31 oktober het 8e Twents Buutfestival gehouden. Een festival dat zich langzamerhand mag verheugen in deelnemers uit het hele Neder-Saksisch taalgebied, van Groningen tot de Achterhoek en Liemers. Al was het even de vraag of het dit jaar überhaupt zover zou kunnen komen.

Zeven geweldige buutreedners uit Drenthe, Twente en de Achterhoek, waaronder de winnaar van vorig jaar, Daniël Schmitz alias Willem Pieterse (’s Heerenberg). Verder zijn deelnemers Jan Riesewijk alias Zorgheld (Losser), Guido Tijman alias Gait Glielap (Denekamp), Paul Wiefferink alias ProatPaul (De Lutte), Marcel Diepenmaat alias Rinus Rust (Haaksbergen), Koop Drost alias Koop Stroop (Zuidwolde) en Vincent Nijhof alias Leen van der Veen (’s-Heerenberg).

Coulissen

Chris en zijn Buutboys, Oons Hemman en de Harmoniebloazers staan weer in de coulissen om het 8e Twents Buutfestival tot een waar festijn te maken. Corona of niet, het gaat door! Dat staat voor Annet Meijerink en Geert Christenhusz van het organiserende Muziek Theaterbureau Mélange als een ‘steggelton bovenop de bühne’ om in vaktermen te spreken.

Maar wat te doen als de door het virus ontstane beperkende maatregelen van overheidswege voorschrijven dat de zaal van Stadstheater de Bond in Oldenzaal slechts voor iets minder dan een derde gevuld mag zijn? Dan ga je zoeken naar alternatieven. Vooral toen bleek dat de zaalkaarten al op de eerste dag van verkoop uitverkocht waren en er nog steeds navraag was hoe men toch het zo geliefde festival kon meemaken.

Streaming

De oplossing is gevonden in streaming, een proces waarbij, evenals bij televisie, een voorstelling met camera’s wordt opgenomen, en vervolgens gelijktijdig digitaal wordt uitgezonden, waarbij deze via, digitale, TV, PC, Laptop, of zelfs Smartphone bekeken en  beluisterd kan worden. Voor € 8,50 kunnen fans van het festival en andere geïnteresseerden een zogenoemde QR-code kopen via de kassa van Stadstheater de Bond. www.stadstheaterdebond.nl

Via deze QR-code kan op 31 oktober ingelogd worden en wordt de verbinding tot stand gebracht, zodat men in feite vanuit de ‘luie stoel’ het spektakel kan volgen.

Via de code kan men ook, evenals het publiek inde zaal, meestemmen voor de publieksprijs. Speciaal voor deze Corona-editie is er voor alle kijkers, thuis en in de zaal, gedurende de voorstelling/uitzending een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen zijn. Voor de zaalbezoekers staat een drankje klaar.

De avond wordt, als vanouds, gepresenteerd door Jeroen Bekke. Voor meer informatie: www.melange.nu

 

Reacties