Rieks van Lubek over de 1.100 kilometer, winnaar RATN al gefinisht

Zuidwolde – Daan Marsmans heeft de derde editie van de Race Around The Netherlands gewonnen. Hij legde de 1.907 kilometer af in 3 dagen, 9 uur en 34 minuten en finishte dinsdagmiddag in Amerongen. Daar startte hij zaterdag, net als de 63-jarige Rieks van Lubek. De inwoner van Zuidwolde is op dit moment aan zijn vijfde dag bezig en fietst momenteel langs de Noordzeekust richting Den Haag en Rotterdam.

Rieks heeft zich ten doel gesteld de hele race rond de contouren van Nederland in 7 dagen af te leggen. Hij ligt goed op schema. Gisteravond liet ij zijn vrouw Hilda nog weten dat hij, eenmaal aangekomen op zijn slaapplek, helemaal niet moe is.

Zaterdag legde hij liefst 302 kilometer af en overnachtte in Rijssen, op zondag kwam Rieks tot 295 kilometer met veel tegenwind, waarbij hij finishte in Pieterburen. Dan de maandag, een dag met heel wat minder kilometers. Van Pieterburen naar Lelystad over 238 kilometer, een afstand die hij ook gisteren aflegde met aankomst in Egmond aan Zee. In totaal fietste hi tot en met gisteren 1.073 kilometer, volgens de statistieken op Strava. Het kunnen wat mee kilometers zijn, want Strava is door de gps niet 100% nauwkeurig. Rieks mag er trouwens 8 dagen over doen en dat lijkt sowieso geen probleem.

Monstertocht

Zaterdagmorgen ging hij van start in Amerongen om in 7 dagen zo’n beetje de hele omtrek van Nederland langs te fietsen. Een helse monstertocht, waar de echte fanatiekelingen zelfs een groot deel van hun nachtrust aan opgeven, om maar zo snel mogelijk rond te fietsen. Rieks niet, die pakt zijn rust op goede slaapplaatsen. En goed bed is voor hem heilig, zeker wanneer hij dagelijks 12 uur op de fiets zit.

Rieks van Lubek is dagelijks live via internet te volgen op http://ratn.legendstracking.com/. Startnummer 125 is Rieks. Zijn ritten zijn dagelijks na afloop ook via Strava terug te kijken. Meer over deze uitdagende race: https://www.adventurebikeracing.com/ratn/

 

Reacties