Boekenzoeker wekelijks actief in bibliotheek Zuidwolde

Stella Leenders als boekenzoeker.
Foto: Bibliotheek

Zuidwolde – Vanaf donderdag is de Boekenzoeker weer wekelijks in Bibliotheek Zuidwolde om kinderen en hun (groot)ouders te helpen bij het vinden van leuke jeugdboeken. Dit kunnen voorleesboeken, leesboeken, informatieve boeken, peuterboeken, kleuterboeken, tienerboeken, stripboeken, graphic novels en zoekboeken zijn.

„Ik heb er enorm veel zin in om na deze lange zomerstop weer te beginnen. Het barst van de nieuwe titels in de kasten”, aldus Boekenzoeker Stella Leenders. Dit is alweer het derde seizoen van de samenwerking tussen Biblionet Drenthe en de Boekenzoeker. Steeds meer kinderen weten op donderdagmiddag de bibliotheek aan de Hoofdstraat 110 in Zuidwolde te vinden. Sommige (groot)ouders maken er een vast uitje van.

Wegwijs

„Ik maak de kinderen wegwijs in de boekenkasten, geef tips, en als er tijd is lees ik voor. Het zijn gewoon hele gezellige middagen. Als kind kwam ik zelf ook altijd graag in de bibliotheek en dat gevoel wil ik doorgeven”, aldus Leenders.

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen, beschikt over gratis WiFi en kinderen tot 19 jaar worden gratis lid. De Boekenzoeker is er elke donderdag van 14.15 tot 16.15 uur. www.bibliotheekzuidwolde.nl

Reacties