Bruisend afscheid Coos Dekker van obs De Bosrand

Kerkenveld – Na een lange carrière in het onderwijs, waarvan 28 jaar bij obs De Bosrand in Kerkenveld, heeft juf Coos Dekker donderdag definitief afscheid genomen van haar geliefde school. De 65-jarige juf werd warm onthaald, nadat ze met een koets was opgehaald van huis. er vond een heel programma met de schooljeugd plaats, de receptie was vanwege corona afgelast.

Coos Dekker is van oorsprong afkomstig uit Meppel, meisjesnaam Vermet, en begon in 1976 in Zwolle aan haar carrière. Die werd na ruim zes jaar afgebroken vanwege haar verhuizing naar kerkenveld, alwaar ze twee kinderen kreeg en negen jaar later zo De Bosrand inrolde. Daar genoot ze volop van haarwerk en van de kinderen, maar ook de rol van de ouders wordt door haar benadrukt. Ze weet nog niet precies wat ze allemaal gaat doen, maar stelt vast dat ze met haar man nog gezond is en samen leuke dingen wil doen.

In de Meppeler Courant en de Hoogeveensche Courant van vandaag staat een groot afscheidsinterview met Coos Dekker, waarin ze haar licht laat schijnen op haar carrière en het onderwijs anno 2020.

Reacties