Dorpsbelangen Rune houdt enquête over Dorpsvisie

Enquête over ontwikkelingen in Ruinen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Dorpsbelangen Rune houdt een grote enquête in het dorp om tot een nieuwe Dorpsvisie te komen. Inwoners kunnen tot 7 september hun mening geven.

Dorpsbelangen Rune was al begonnen met het samenstellen van een actuele dorpsvisie voor Ruinen. „Begin dit jaar werd iedereen om wensen en ideeën gevraagd. Bijvoorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid, meer betaalbare huurwoningen, aandacht voor groen en natuur bleken er veel wensen te bestaan”, aldus het bestuur. „Maar een dorpsvisie moet meer zijn dan een optelsom van praktische wensen. Soms moeten keuzes gemaakt worden of prioriteiten gesteld worden. Daarom werd een enquête aan de hand van stellingen voorbereid.”

Stilgelegd

Als gevolg van de corona-uitbraak is dat proces in maart even stilgelegd. Inmiddels is de draad weer opgepakt: in de afgelopen dagen is op elk adres een enquêteformulier bezorgd. Iedereen wordt gevraagd over de onderwerpen na te denken en het ingevulde formulier bij de Coop of de Marskramer in te leveren. Het formulier is ook op internet te vinden en kan ook digitaal ingevuld worden. Zelfs het ingevulde papieren formulier fotograferen en sturen naar [email protected] is mogelijk.

Wanneer de resultaten verwerkt zijn, worden deze uiteraard gepubliceerd. In oktober wordt door dorpsbelangen Rune een avond belegd waarop met belanghebbenden en geïnteresseerden verder gepraat kan worden over de thema’s waarover verschillend gedacht wordt. Eind van het jaar is de nieuwe dorpsvisie dan waarschijnlijk klaar. „Nu zijn de inwoners van Ruinen dus aan zet: tot 7 september kunt u uw mening geven”, zegt het bestuur vol verwachting.

Reacties