Finale Phone House Cup zindert

De Phone House Dressuurcup blijkt een schot in de roos. Pas de tweede aflevering dit jaar en nu al een zinderende finale. Niet in de laatste plaats door het dreigende noodweer dat steeds sneller lijkt te naderen.

DSCF1305

Succes

De organisatie van de Phone House Dressuurcup heeft zich ten doel  gesteld de ponydressuur op wedstrijdniveau te stimuleren. De tweede editie van de cup dit jaar bewijst wel weer dat dit idee aanslaat.

DSCF1400

Erg leuk zijn de aankondigingen van de ruiters en amazones via de geluidsinstallatie. Niet alleen de naam van de ruiter of amazone en de pony wordt genoemd,  maar ook hun beider leeftijd, wat ze samen al gepresteerd hebben, in welke klas van welke school de ruiter of amazone zit, van wie ze les hebben en wie hun idool is. Verrassend genoeg noemt dan in de loop van de avond één van de amazones één van de “tegenstanders” als haar idool.

serieus2 let op mijn woorden serieus

Sfeer

En dat kenmerkt dan weer de sfeer van de PHDC. Er valt geen onvertogen woord en tussen de sportieve prestaties door wordt er gezellig gekletst en, door de wat jongere deelnemertjes, gespeeld. Gezelligheid is troef bij de PHDC, en dat is niet altijd zo bij een competitie op dit niveau. Iets waar de organisatie trots op kan zijn.

DSCF1396  DSCF1395

Een oudere dame die als supporter van één van de kinderen langs de kant zit te  genieten van de ponysport merkt  met verbazing op hoe mooi en professioneel de outfits van de amazones en ruiters zijn, “dat was vroeger wel anders!” Een paar minuten later blijkt dat deze prachtige outfits niet altijd zomaar in de winkel gekocht  worden. Als we het goed begrijpen is juist dat ene jasje dat er zo uitspringt die avond, een eigen ontwerp van de jonge amazone! We gaan er eens op letten en ja hoor, daar rijdt een jongedame met heel stijlvolle zilverkleurige accenten bij elk splitje, verderop een bijzonder mooi  getailleerd bij 100% zwart jasje met een paar elegante glitteraccentjes. De amazones die hier rijden hebben niet alleen gevoel voor dressuur, maar ook allemaal hun eigen modestijl.

DSCF1358 DSCF1384 DSCF1336

Finale

Officieel zou er als alle amazones en ruiters gereden hadden nog een finale verreden worden tussen de besten van de besten”. Maar Buienradar en de donkere wolken die zich samenpakken in de verte doen de organisatie anders besluiten. Het roer gaat om en de finale wordt geschrapt. Dan kan er snel na de laatste proef een prijsuitreiking plaatsvinden en zit iedereen zodra het noodweer losbarst veilig in de eigen auto op weg naar huis of in de gezellige kantine.

DSCF1421

De amazones lijken niet erg onder de indruk van de uitslagenstress maar hun ouders wel. Iedereen gunt het zijn of haar kind natuurlijk om 1 van de mooie prijzen te winnen. Uiteindelijk wordt de uitsag bekend gemaakt:

Klasse B
1 Rozemarijn Koning PC de Woldruiters
2 Jorinde Pullen PC Sallandruiters
3 Jenita Jongschaap PC de Reestruitertjes

Klasse L1
1 Isabeau Brouwer PC de Reestruitertjes
2 Tessa Rumph PC Avereest en Omstreken

Klasse L2
1 Daimy Havers PC Millenniumruiters
2 Mirthe Bakker PC Zwartewaterruiters

Klasse M1
1 Kimberly Pap PC Klein maar dapper

Klasse M2
1 Loussan Gritter Drentse Hooglanden

Klasse Z
1 Annelotte Felix PC de Deltaruiters

DSCF1354

Jeannette van Slochteren roept het ter verduidelijking nog een keer om “Vanwege het weer hebben we de finale om de Phone House Dressuurcup,  de nummers 1 van ring 1 en ring 2 tegen elkaar,  niet door laten gaan en hebben we besloten om 2 cups uit te reiken.”

Winnaar van de prachtige cup in ring 1 Daimy Havers en winnaar ring 2 Rozemarijn Koning.

Het lukt nog net om onder een donkere wolkenlucht met hoorbaar naderend onweer de prijzen uit te reiken en een ereronde te rijden. De eerste bliksemschichten zorgen voor een letterlijk flitsend einde van de Phone House Dressuur Cup 2015.

DSCF1476 DSCF1433

 

Reacties