Echtpaar Straatsma viert bescheiden diamanten bruiloft

Bloemen voor het echtpaar.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Henk en Martha Straatsma-Koster stonden vandaag samen met hun twee kinderen en partners bescheiden stil bij hun diamanten huwelijksjubileum. Er was al een plek gereserveerd in De Zuudwoldiger Huuskamer voor een klein feest, maar door de persconferentie van premier Rutte en minister DeJonge van gisteravond werden te elfder ure de klein- en achterkleinkinderen afgebeld. Het zou anders te druk worden.

Nu bleef het beperkt tot een kop koffie drinken met onder andere burgemeester Roger de Groot en een lunch in klein comité. Henk en Martha kwamen drie jaar geleden terecht in De Molenhof in Zuidwolde, hun tiende huis, waar ze naar grote tevredenheid op de begane grond (met tuintje) samen woonden. Alleen zit de 83-jarige Martha er nu alleen, omdat Henk begin juni naar verpleeghuis Weidesteyn in Hoogeveen is verhuisd voor een perfecte verzorging. Voordat ze naar De Molenhof gingen, woonde ze 28 jaar in Linde.

Beroepsmilitair

De nu 87-jarige Henk was altijd beroepsmilitair, vandaar dat er zo vaak verhuisd werd. Hij werd geboren in het Groningse Warffum, zij in Amsterdam boven een wijnhandel. In de hoofdstad leerden ze elkaar kennen en hebben ze samen vele feesten en mooie momenten beleefd. dat had mede te maken met het feit dat ze allebei uit een groot gezin afkomstig zijn. Ze kunnen met recht zeggen dat ze geleefd hebben.

Reacties