Meedoen aan Drentse praktijktest coronavirus-app CoronaMelder

Foto:

Meppel – Het coronavirus is er nog steeds, ook in Drenthe. Om de kans op verspreiding te beperken, start vandaag de praktijktest van CoronaMelder. Inwoners van Drenthe kunnen meedoen aan de praktijktest. Ga hiervoor naar de appstore op je telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek.

“Het bron- en contactonderzoek van de GGD’en is essentieel om de verspreiding van corona tegen te gaan”, vertelt Directeur Publieke Gezondheid Karin Eeken: “Als je in contact bent geweest met iemand met corona, is het belangrijk om zo snel mogelijk mensen in de omgeving te informeren over een mogelijk risico op een besmetting. Het is belangrijk dat de GGD’en dit blijven doen. CoronaMelder helpt hierbij, zeker voor het in kaart brengen van contacten die je niet kent of herinnert.”

Meedoen

Inwoners en bezoekers van Drenthe kunnen vanaf 17 augustus eenvoudig meedoen aan de praktijktest van CoronaMelder. Dit gaat zo:

  1. Download de app. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Mensen met een iPhone kunnen de app in de App Store downloaden.
  2. Installeer de app. Op de schermen staat hoe dit moet. Belangrijk is dat je toestemming geeft voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers en het sturen van een melding als je besmettingsgevaar hebt gelopen.
  3. Ook is het belangrijk dat je je bluetooth aanzet én aan laat staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere appgebruikers in de buurt bent geweest.
  4. Ben je minstens 15 minuten dicht bij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder app? Dan krijg je als deze persoon zijn codes met de GGD deelt een melding met het advies thuis te blijven en je 7 dagen na het contact te laten testen op corona. Ook als je geen klachten hebt.
  5. Krijg je geen melding? Dan hoef je niets te doen. Als CoronaMelder landelijk ingevoerd wordt, kun je deze app blijven gebruiken.

Als je het installeren van de app lastig vindt, vraag dan een familielid of bekende dit te doen. Dit duurt hooguit enkele minuten. Of neem contact op met de helpdesk via 0800 1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app.

Dossier: Corona nieuws

Reacties