Mobiele corona-testfaciliteit komt naar Zuidwest-Drenthe

Coronavirus
Coronavirus
Foto: Pixabay / Thor Deichmann

Zuidwolde – De vraag naar coronatesten neemt toe. Vorige week nam GGD Drenthe voor het eerst ruim 500 testen op één dag af. Om te kunnen voldoen aan verdere toename van de vraag, komt er een vaste teststraat in Emmen en verplaatst de GGD de mobiele testfaciliteit naar Zuidwest-Drenthe. Zo kan iedereen met (milde) klachten zich altijd snel laten testen bij een locatie in de buurt.

Directeur Publieke Gezondheid, Karin Eeken, is positief over de toename van het aantal testaanvragen in Drenthe. “De afgelopen weken is zichtbaar geworden dat veel inwoners zich bewust zijn van de noodzaak om te testen bij (milde) klachten. Dit is een goede ontwikkeling. Daarnaast blijft het belangrijk om je aan de basisregels te houden. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Dit vraagt om alertheid van ons allemaal.”

De mobiele testfaciliteit is bedoeld om snel ter plaatse te zijn en te testen in het geval van een uitbraak. Zolang dit niet het geval is zet de GGD deze mobiele testfaciliteit in op een plek in Zuidwest-Drenthe. Volgende week wordt de locatie bekendgemaakt.

Vaste testlocaties

Op donderdag 6 augustus openen we een nieuwe vaste testlocatie in Emmen. Deze teststraat komt in de brandweerkazerne aan de Nijbracht 43a. Mensen kunnen hier van maandag t/m vrijdag terecht om zich te laten testen. Tot die tijd blijft de mobiele testfaciliteit op maandag, woensdag en vrijdag in Emmen op de parkeerplaats bij Sporthal Angelslo.

De openingstijden van de teststraat in Assen zijn uitgebreid. Hier kunnen mensen dagelijks terecht voor een test.

GGD Drenthe spreidt haar testlocaties zodat iedereen zich gemakkelijk kan laten testen bij een locatie in de buurt. Alle locaties zijn per auto bereikbaar, maar ook te voet of op de fiets. Testen kan op afspraak, hiervoor is het landelijke nummer 0800-1202 dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus in Drenthe op www.ggddrenthe.nl.

Dossier: Corona nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen