Zieken- en Ouderenomroep HZBO gaat weer uitzenden

Ziekenomroep zendt weer uit.
Foto: Pixabay

Hoogeveen/Zuidwolde – De HZBO, de Hoogeveensche Zieken- en Ouderenomroep, start maandagavond 3 augustus weer met de uitzendingen. De bewoners van het Tonckenshuys in Zuidwolde kunnen weer aan de radio gekluisterd zitten.

De uitzendingen vinden plaats volgens  de regelingen van de RIVM. De HZBO kon enkele maanden vanwege corona niet uitzenden, omdat de gebouwen van de Treant zorggroep niet betreden konden worden. Dat had met het besmettingsgevaar te maken.

Zusterhuis

De medewerkers van de  HZBO zijn blij dat ze eindelijk weer naar de studio in het voormalig zusterhuis op het terrein van het ziekenhuis kunnen om hun uitzendingen te maken. De HZBO is een stichting, die als doel heeft het brengen van ontspanningsprogramma´s voor patiënten in het ziekenhuis Bethesda, verpleeg- en verzorgingshuizen in Hoogeveen en omstreken, alsmede de luisteraars van de kerkradio in dat gebied. De HZBO is te beluisteren in Bethesda ziekenhuis, Verpleeghuis Weidesteyn, Olden Kinholt, Tonckenshuys, Jannes van der Sleedenhuis, Huize Beatrix en de Westerkim.

De uitzendingen starten ieder avond om 20.00 uur. De herhalingen van de uitzendingen zijn de volgende dag om 10.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.  Tijdens de uitzendingen, kan telefonisch, een plaatje aangevraagd worden. Vanuit ziekenhuis Bethesda en verpleeghuis Weidesteyn is de studio te bereiken op toestel 4434 en vanuit de zorgcentra kan gebeld worden met 0528-286434.

Reacties