Huus met de Belle wordt heropend met wandeling en eenakter

Huus met de Belle.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Echten – Het Huus met de Belle heeft een flinke onderhoudsbeurt ondergaan. Op zaterdag 29 augustus vindt de feestelijke heropening plaats met een speciale wandeling en een unieke eenakter, geschreven en opgevoerd door de mensen van de Belle zelf.

Het bestuur van het Huus met de Belle heeft best roerige tijden meegemaakt: zo kon na het vertrek van beheerder Emmy Fieten geen geschikte vervanger worden gevonden, tevens moest het nodige onderhoud gepleegd worden. Zo werd de winkel opnieuw ingericht en werd de zolder bekleed en geschikt gemaakt om meer spullen op te slaan. Het aanbod in de winkel wordt vaker gevarieerd.

Vrijwilligers

Het bestuur zoekt nog wat meer vrijwilligers, zodat het authentieke Huus wat vaker open kan dan alleen halve dagen van woensdag tot en met zondag. Belangstellenden zijn uiteraard ook op deze zaterdag welkom om kennis te maken en het is zeker niet noodzakelijk om in Echten te wonen. Op 29 augustus is er in de ochtend om 9.00 uur een wandeling in- en rond Echten, om 14.00 uur en 16.00 uur wordt de eenakter ‘Zij mint de koetsier’ opgevoerd. Dat gebeurt buiten op het plein, er is ruimte voor maximaal 75 bezoekers per voorstelling. Aanmelden daarvoor is noodzakelijk.

Zie www.huusmetdebelle.nl

Reacties