Diamanten huwelijksjubileum van Jan en Margje Vedder

Margje en Jan Vedder.
Foto: Artizzl media

De Wijk – Jan Vedder trouwde 60 jaar geleden met zijn grote liefde Margje Remmelts; maandag waren ze exact 60 jaar getrouwd. Het werd zondag al met de eigen familie gevierd, komende zaterdag doen ze het dunnetjes over met kennissen en buren. Weer bij Het Verhulde Ros in halfweg.

Het is een mooi stel dat ruim 30 jaar boerde op Broekhuizen en daarna aan het Boerpad verder ging vanwege de ruilverkaveling. Die boerderij op Broekhuizen, waar nu ’t Swarte Schaep gevestigd is, zit voor altijd in hun hart. „Die is door mijn grootvader gebouwd, mijn vader is daar geboren. De boerderij was hun lust en hun leven, een druk bestaan, toch was er tijd over voor allerlei bestuursfuncties. Stilzitten was er nauwelijks bij.

De 87-jarige Jan leerde zijn 4 jaar jongere vrouw kennen tijdens een dansavond in Café centraal in Ruinerwold. Zij kwam van Oosteinde en had nooit gedacht nog eens in de Wijk te zullen wonen. Spijt heeft ze nooit gehad. Alben is de jongste van drie kinderen, Piet is de oudste en woont en werkt in Terneuzen, dan volgt Hilga, die arts is bij De Noorderboog en lekker dichtbij in Havelte woont.

 

Reacties