Bestuur van Kar-Ga-Door kon het niet laten

Zuidwolde – Kar Ga Door, het jaarlijkse evenement met historische voertuigen in Zuidwolde, kreeg door Corona geen editie 2020. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en een aantal bestuurders maakte zaterdag toch een ritje door het dorp.

Voorzitter Rutger Wemmenhove: ‘De afgelopen jaren hebben we met hart en ziel gewerkt aan het evenement Kar-Ga-Door. Het was dus een harde dobber dat het dit jaar niet door kon gaan. Als bestuur staan we nog steeds achter dat besluit, maar erg jammer is het wel.’ In de groepsapp van de organisatie werden afgelopen week steeds meer berichten gedeeld over hoe jammer het is dat er geen historische beelden te zien zijn. Een aantal bestuursleden besloot daarop toch een klein beetje Kar-Ga-Door te doen.

Compleet met hoeden

Rutger Wemmehove en Anja Benjamins trokken hun mooiste historische kleding aan, compleet met hoeden, en namen plaats in de prachtige koets met paarden van Henk Tichelaar die hen bekwaam als altijd door Zuidwolde reed. ‘Het was zo leuk om te doen,’ vertelt Anja Benjamins. We kregen vele duimen omhoog en mensen spraken de wens uit dat we volgend jaar weer een echte Kar-Ga-Door kunnen hebben. Als organisatie willen we niets liever.

De organisatie van Kar-Ga-Door richt zich nu al op volgend jaar. ‘Op 10 juli 2021, heten we iedereen graag weer welkom in Zuidwolde. Het kan niet anders of het wordt dan een extra speciale editie van Kar-Ga-Door’, besluit Wemmenhove.

Reacties