De Buddingehof ontpopt zich als Recreatiecentrum

Dorpshuis blijft bezig.
Foto: Screenshot Artizzl Media

Ruinerwold –  In tegenstelling tot de meeste dorpshuizen in de regio, gaat Dorpshuis de Buddingehof niet dicht in de zomervakantie. Dat heeft beheerder Ronald Buld laten weten.

Op de maandagmiddag en donderdagmiddag zijn alle biljarters van harte welkom, tevens is het archief van de Stichting Historie van Ruinerwold elke woensdagmorgen weer open. „En we gaan de hele zomerperiode diverse leuke activiteiten voor alle leeftijden organiseren. Het dorpshuis fungeert deze zomer als een soort recreatiecentrum van ‘camping de Buddingehof’. Nee, er kan hier niet overnacht worden”, zegt Buld er met een kwinkslag bij. Er wordt gedacht aan activiteiten als kinderknutselmorgens, bingo’s, een kubtoernooi en nieuwe spekbraanderskwissen. Op de Facebookpagina van het Dorpshuis wordt bekendgemaakt wat en wanneer wat gehouden wordt.

Flinke beurt

Ook in de voorbije stille maanden hebben ze bij het dorpshuis de Buddingehof niet stilgezeten. Vooral het buitenterrein heft een flinke beurt gehad. Daarnaast werden twee fantastische spekbraanderquizen vanuit het Dorpshuis gehouden – de derde editie komt eraan – er zijn af en toe weer vergaderingen en er zijn drie prachtige musicals in de grote zaal opgevoerd. Dat was zonder publiek, maar de toeschouwers zaten thuis voor de buis dankzij de livestream op YouTube.

Iedereen is deze zomer welkom in het dorpshuis, geheel volgens de RIVM-richtlijnen. De sporthal, eigendom van de gemeente, blijft wel dicht tot in ieder geval 16 augustus. Dat heeft volgens de gemeente onder meer te maken met een aantal onzekerheden rond de technische eisen die gesteld worden aan ventilaties binnen de binnensportaccommodaties.

 

 

Reacties