Feest Alteveer-Kerkenveld gaat (in afgeslankte vorm) door

Dauwtrapwandeling zonder versierde wagens.
Foto: Artizzl Media

Alteveer – Er is goed nieuws van de feestcommissie Alteveer-Kerkenveld. Het dorpsfeest kan in afgeslankte vorm alsnog gewoon doorgaan. Dat heeft de feestcommissie besloten nadat de regering de coronamaatreghelen versoepelde.

„Daardoor kwam er ook weer een beetje ruimte voor het organiseren van evenementen. De feestcommissie is toen bij elkaar gekomen om te kijken of er binnen de huidige regels tóch nog iets georganiseerd kon worden”, laat het besuur weten. „Het zal zéker géén volledige feestweek worden met een volle feesttent, want dat kan én mag simpelweg niet. Hopelijk wél weer in 2021.”

Mini-meerkamp

Op vrijdag 14 augustus wordt een corona-proof Alles Kids mini-meerkamp voor leerlingen van de de basisscholen gehouden, op de vrijdagmiddag is er een meerkamp voor de jeugd (tot 18 jaar) van het voortgezet onderwijs. Voor zaterdag 15 augustus is een ‘1,5 meter’ Happen en ( iets meer..) Trappen-fietstocht uitgezet.
Op de zondagochtend, 16 augustus, is er voor de liefhebbers een Dauwtrapwandeling met aansluitend die ochtend een Dorpspicknick op het feestterrein. Die picknick is ook bested voor de mensen die niet meelopen met het dauwtrappen.
Voor de picknick neemt ieder gezin, of individu, een picknickkleed en etenswaren mee voor een gezamenlijk ontbijt, wel op 1,5 meter afstand, in de buitenlucht. Tijdens dit ontbijt wordt een kort bezinningsmoment ingelast over deze coronacrisis en is er live-muziek.

Alle activiteiten kunnen alleen doorgang vinden als de weersomstandigheden dat toelaten. Voor alle activiteiten is aanmelden vooraf een vereiste. „En natuurlijk geldt ook voor álle activiteiten dat we de nu geldende, algemene, coronamaatregelen blijven volhouden”, benadrukt het bestuur.

Reacties