Diamanten huwelijksfeest voor Jan en Ina Kroes uit de Wijk

Echtpaar Kroes met dochters.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Voor Jan en Ina Kroes- de Vries was het woensdag een feestelijke dag. Precies 60 jaar gaven ze elkaar het Ja woord in het gemeentehuis in Meppel. ‘De hele Hoofdstraat stond vol met mensen,  bogen en versieringen. En na afloop was er een prachtig feest bij Marktcafé Van Dijk’, zo herinnert Jan zich die dag.

De echtelieden ontmoeten elkaar in 1957 op een dansavond  van Gymnastiekvereniging Quick in Meppel.  Ina (80) was daar lid van en Jan (84) was daar aanwezig  om te kijken of er nog vrouwelijk schoon was. Daar kreeg hij zijn aanstaande in het vizier. Het klikte, ze kregen verkering en stapten in het huwelijksbootje.  Omdat er woningnood heerste trokken ze in bij de moeder van Ina.

Alcides

Aan de Parkweg in de Wijk, waar Ina werkzaam was als kleuterleidster, werd hen een woning aangeboden door gemeentesecretaris Goldstein. Voorwaarde was dat de sportief aangelegde Jan de overstap zou maken van voetbalvereniging  Alcides in Meppel naar vv Wacker, waar Goldstein tevens voorzitter van was. ‘Daar moest ik even over nadenken, maar heb het wel gedaan’. Bij de plaatselijke trots voetbalde hij vele jaren, en vervulde tevens diverse bestuursfuncties. In de Wijk werden ook de twee dochters van het echtpaar geboren. Die op hun beurt zorgden voor drie kleinkinderen. In  1970 verhuisden naar de secr. Ottermanweg, waar ze nog steeds wonen’.

Reacties