Bikkelloop van Zuidwolde gaat niet door

Beeld van 2013.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De organisatie van de traditionele Bikkelloop in Zuidwolde, die altijd in september wordt gehouden, heeft besloten om de editie van 2020 niet door te laten gaan. In hun afweging hebben ze de notitie Noodverordening  Drenthe met betrekking tot Covid-19 en de richtlijnen van de atletiekunie KNAU mee laten wegen.

Natuurlijk heeft de organisatie ook gekeken naar een alternatieve opzet voor de wedstrijd. Na het wegen van de voor- en nadelen is besloten om deze editie niet door te laten gaan. Het laat zich niet voorspellen hoe het virus zich zal ontwikkelen, maar daarnaast wil men de vrijwilligers ook niet blootstellen aan mogelijke risico’s.

Maatregelen

Een alternatieve opzet waarbij de 1,5 meter gehandhaafd moet blijven voor deelnemers en publiek, zou gepaard gaan met veel extra maatregelen en vrijwilligers. Dit laatste wordt voor de organisatie steeds lastiger op de dag van de wedstrijd en dat zal in deze coronatijd extra lastig worden. Het handhaven van de 1,5 meter wordt door de organisatie ingeschat als zijnde niet te doen en dan moet je je verantwoordelijkheid nemen om een ‘gezonde’ keuze te maken als organisatie. Uiteindelijk ben en blijf je als organisatie verantwoordelijk voor naleving. „ Wij hopen op begrip van de potentiële deelnemers dat deze jaarlijkse traditie onderbroken wordt”, laat de organisatie weten.

Reacties