Sfeervol afscheid Martijn Mulder met mooie woorden

Martijn Mulder heeft afscheid genomen.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Met een sfeervolle afscheidsreceptie heeft Martijn Mulder donderdagmiddag definitief afscheid genomen van de stichting Wolderwijs, waar hij bestuurder-directeur was. Mulder bouwde Wolderwijs samen met zijn medewerkers op tot de onderwijs- en kinderopvangorganisatie die het nu is, die bovendien landelijk op meerdere vlakken voorop loopt.

Afscheid Martijn Mulder.

Dat kreeg hij donderdag bij zijn afscheid in Paviljoen Nijstad ook te horen van Mark Stadshouders, lid van de Raad van Toezicht van Wolderwijs. „Je bent buitengewoon energiek en fanatiek. Bij jouw sollicitatie in 2010 naar de functie van directeur van Wolderwijs, schreef je dat je een warme werkrelatie wilde opbouwen, in gezamenlijkheid beleid wilde ontwikkelen en op enthousiaste wijze dingen wilde vormgeven samenwerking bleek de rode draad in jouw carrière te zijn”, merkte Stadhouders.

Schooldirecteur

Martijn Mulder, woonachtig in Linde waar hij in 1989 vanuit Schoonebeek de toenmalige gemeente Zuidwolde binnenkwam als nieuwbakken schooldirecteur, is volgens Stadhouders een optimistische man. „Het komt wel goed, was een bekende kreet van hem. In 98% van de gevallen kwam het ook goed. Je bent heel authentiek. Martijn is Martijn en recht voor z’n raap. Ook moeilijk van zijn standpunt af te brengen, daarbij is stilzitten geen optie. Zelfs aan een vergadertafel viel dat niet mee”, lachte Stadhouders.

De vertrekkende functionaris werd ook omschreven als iemand die extern gericht is, als boegbeeld van Wolderwijs en een ondernemende man die van de vooruitgang is. „Je bent ook altijd bereid geweest inzichten met anderen in het land te delen”, verwees Stadhouders onder meer naar de realisatie van IKC’s, Integrale Kindcentra, waar onderwijsorganisaties in heel het land nieuwsgierig naar zijn.

De resultaten van de afgelopen jaren zijn prima. „De kwaliteit van het onderwijs en de opvang staan voorop. Jij vond dat geld uit het eigen vermogen gehaald moest worden voor de lessen, er kwamen vroegtijdig plusklassen, de bedrijfsvoering werd op orde gebracht waardoor Wolderwijs financieel en organisatorisch gezond is. Over de investeringen in ict hebben we veel discussie gehad, maar medio maart waren wij wel heel blij dat het op orde was”, verwees Stadhouders naar de coronacrisis.

 

Reacties