Crystal meth-lab in Kerkenveld ontmanteld, waarde 3 miljoen

Lab crystal meth.
Foto: Politie Drenthe

Kerkenveld – De politie Drenthe heeft vrijdagmiddag in een pand aan de Riegshoogtendijk achter het dorp Kerkenveld een groot drugslab ontmanteld. Het ging om een lab waar de druk chrystal meth werd geproduceerd. De bewoner van het pand werd aangehouden, de geschatte handelswaarde van de drugs wordt geschat op liefst 3 miljoen euro.

Het lab in de schuur.

Crystal meth is een in het land oprukkende drug, die volgens de politie als zeer gevaarlijk moet worden gezien. Deze druk heeft een sterke werking, maar ook een vernietigende. Het is krachtiger dan welke andere drug ook en bijzonder verslavend.

Onderzoek

De politie doet verder onderzoek naar dit drugslab. De politie geeft de bewoners mee dat deze laboratoria zich overal kunnen bevinden, het platteland is een populaire vestigingsplaats, vanwege het grote aantal (lege) schuren en de rust en ruimte die er heerst. ‘De productie van drugs kan echter ook zeer gevaarlijk voor de omgeving zIjn. Wie een vermoeden heeft van een drugslab in de buurt, kan bellen met de politie.’ 0800-8844 of anoniem 0800-7000.

Reacties