Jeugd van De Wolden is aan zet in crisistijd met Summer Madness

Foto:

Zuidwolde – De gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden ontvangen gezamenlijk 10.000 euro subsidie van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Deze zomer staat een ontdekkingsreis voor jongeren van De Wolden op stapel. „Samen met Young De Wolden, het jongerenwerk van Welzijn de Wolden en de cultuurcoaches en sportfunctionarissen wordt tijdens de zomervakantie in de 5 kernen van De Wolden voor en door jongeren sportieve en culturele activiteiten georganiseerd”, laat burgemeester Roger de Groot weten.

De vakantieperiode is voor jongeren normaal gesproken een tijd om te genieten met leeftijdsgenoten. Door corona zijn de dagelijkse activiteiten voor jongeren momenteel niet of niet goed mogelijk. De afgelopen periode waren de scholen gesloten, alle sportactiviteiten lagen stil en ook de ontmoetingsplekken voor jongeren in de gemeente zoals de uitgaancentra of keten moesten dicht. Dit heeft effect op de fysieke en psychische gezondheid van jongeren. Hoewel er momenteel meer kan, zijn we er nog niet. Daarom is dit plan gemaakt.

Summer Madness

Volgens Ruben Drost, jongerenwerker van Welzijn De Wolden, gaat het project Summer Madness allereerst over talentonwikkelingen, sporten en ontmoeting van de jongeren, met als resultaat dat ze hiermee ook iets voor andere leeftijdsgenoten of dorpsgenoten kunnen betekenen. „Met deze ontdekkingsreis maken jongeren kennis met andere sporten en kunstvormen dan het reguliere aanbod in De Wolden en ontdekken ze waar hun interesses en talenten liggen. Denk hier bijvoorbeeld aan freerunnen, kickboksen of rappen. Ook ontwikkelen ze hun talenten op het gebied van organiseren en lesgeven. De jongeren komen in contact met én ontmoeten leeftijdsgenoten op een coronaproof manier in een tijd waarin veel reguliere activiteiten niet doorgaan. Ze werken aan een gezonde leefstijl door te bewegen en te sporten en maken ze kennis met gezonde alternatieven tijdens de afsluitende barbecue”, vertelt Drost enthousiast.

Samenwerking

De ontdekkingsreis voor de jongeren is een samenwerking tussen de jongeren, Welzijn De Wolden, gemeente De Wolden en wordt de samenwerking gezocht met partijen zoals zwembaden, sportclubs, uitgangscentrum De Klok en lokale cultuuraanbieders.

Het project start vrijdag 10 juli om 14.00 uur in Ruinerwold (op de sportvelden) met een kick-off waarbij alle jongeren kennis kunnen maken met het project. Deze kick-off wordt gelijk al samen met jongeren georganiseerd. Tijdens de kick-off wordt gevraagd welke activiteiten de jongeren willen én welke rol zij daarin kunnen spelen. Denk hierbij aan het meehelpen, organiseren of het geven van lessen en workshops. Het project sluit daarom ook perfect aan bij de maatschappelijke diensttijd. Daarnaast is de intentie om aan dit project een vervolg te geven met het project Young Leaders project.

Jongeren die ideeën hebben en/of willen mee helpen, maar ook voor andere partijen die hier iets in kunnen en willen betekenen bijvoorbeeld in het aanbieden van een workshop of activiteit, kunnen dit aandragen bij de jongerenwerkers van Welzijn De Wolden.

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Ruben Drost via [email protected]

Reacties