Streekbelang Fort presenteert duofiets voor alle inwoners

Zo ziet een duofiets er uit.
Foto: Eigen foto

Fort – Streekbelang Fort krijgt heeft voldoende geld ontvangen voor de aanschaf van een duofiets plus de realisatie van een berging. Woensdagmorgen wordt deze fiets aangeboden.

Streekbelang Fort kreeg 3.500 euro van het Oranje Fonds, 5.000 euro van het C.J. Vaillant Fonds en 3.500 euro van de gemeente De Wolden. Dat laatste bedrag komt van Initiatiefrijk De Wolden en wordt gebruikt voor de realisatie van een nette berging.

Dankzij deze gulle bijdrages heeft Streekbelang Fort een zeer welkome duofiets kunnen aanschaffen voor de inwoners van Fort, waaronder ook de bewoners van woonzorg De Berkenhof.

Beperkingen

Dankzij deze fiets kunnen de inwoners van Fort en de bewoners van de Berkenhof nu heerlijk een frisse neus halen, terwijl ze van de prachtige omliggende omgeving genieten. Zeker nu met de beperkingen rondom corona verschaft deze fiets, waarbij de berijders naast elkaar zitten, een zeer welkome gezonde activiteit.

De officiële ceremoniële overhandiging is op woensdag 24 juni door wethouder Jan van ’t Zand, maar de mooie fiets wordt nu al tot ieders genoegen met veel plezier gebruikt.

Streekbelang Fort heeft met de aanvragen van de toegekende subsidies wederom bijgedragen aan het welzijn van haar inwoners. Maar ook mede dankzij de inzet van woonzorg De Berkenhof, die zorg draagt voor de bouw van de berging en het onderhoud van de duofiets, kon de aanschaf gerealiseerd worden. De fiets is eigendom van Streekbelang Fort en bedoeld voor alle inwoners. De duofiets biedt volgens het bestuur van Streekbelang niet alleen een gezonde activiteit, maar ook een moment van sociaal contact, ontspanning en vermaak’

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Reacties