Geen sponsorfietstocht, wel 750 euro voor KiKa dankzij De Rozebottel

Leerlingen van de Rozebottel.
Foto: Eigen foto

Koekange – Geen sponsorfietstocht voor KiKa, met dank aan het coronavirus, maar wel een bedrag van 750 euro voor dit goede doel. Dat is het uiteindelijke resultaat van de winst van de kindergemeenteraad, in oktober vorig jaar. Groep 8 deed toen in samenwerking met groep 7 mee aan de Kindergemeenteraad. Het was een spannende strijd tussen obs ‘t Echtenest en De Rozebottel, waarbij de Rozebottel uiteindelijk aan het langste eind trok.

Het idee was, om voor de scholen die deelnamen aan de kindergemeenteraad, een sponsorfietstocht te houden met als goed doel KiKa. De leerlingen van de Rozebottel waren dolblij dat ze gewonnen hadden. De fietstocht zou in mei plaatsvinden en in februari werd in overleg met de andere scholen de definitieve datum voorgesteld: 14 mei. Toen arriveerde het coronavirus in het land en gooide roet in het eten;  de fietstocht kon niet plaatsvinden door de regels die opgelegd werden vanuit de regering”, aldus het relaas van de school.

Attentie

Intussen hadden de leerlingen van buurman Wout al een aardige attentie gekregen. Hij had de school al vrij vlot na het bekend worden van de winst van De Rozebottel laten weten dat hij een attentie in gedachten had. De leerlingen kregen begin mei van hem een Katootje en de leerlingen van de andere scholen een schouderklopje, omdat hij het zo’n fantastisch idee vond dat de kinderen wilden helpen het KiKa-leed te verlichten en het onderzoek naar kinderkanker te ondersteunen.

Een Katootje is een initiatief van Fred en Dinie Barendrecht (zie https://www.actievoorkika.nl/sleutelhanger-poppetjes-aktie) waarbij sleutelhangers handgemaakt worden in de vorm van een poppetje met een lachend gezichtje. Ze zijn onder andere te koop bij de winkel van camping de Westerbergen. De opbrengst van de verkoop van de Katootjes gaat naar KiKa.

Reacties