Ruinen viert alternatief feest met online-activiteiten

Dit jaar geen gekkigheid tijdens de optocht van Ruinen.
Foto: Artizzl media / PeterNefkens

Ruinen – Het dorpsfeest van Ruinen ziet er dit jaar als gevolg van de coronacrisis ook heel anders uit. „Helemaal niks is ook niks, dus daarom organiseren we een aantal alternatieve activiteiten in het Runerfeest-weekend. Hierbij houden we rekening met de geldende richtlijnen”, laat de VVVo Ruinen weten.

Voor de mensen die het leuk vinden om te playbacken, maar die niet op dat grote podium in de feesttent durven te staan, bestaat de mogelijkheid om de playback-act te filmen en deze te sturen naar VVVo Ruinen. Er komt een ‘keuzemenu’ van 3 nummers voor kinderen en 3 voor volwassenen. „Een compilatie van de filmpjes zenden we op zondagmiddag/avond tijdens de barbecue uit.”

Versierde tuinen

Wat natuurlijk gewoon kan in coronatijd, is het versieren van de tuinen. Het thema is dit jaar ‘Als er maar een lichtje op schijnt’. Op vrijdagavond 28 augustus vindt dan de keuring van de versierde tuinen plaats. De prijsuitreiking voor de versierde tuinen is zaterdagavond live tijdens de online bingo.
Op zaterdag 29 augustus vindt deze online bingo in twee delen plaats. ’s Middags om 15.30 uur begint de kinderbingo (basisschoolleerlingen) en ’s avonds vanaf 20.00 uur is er een bingo voor de oudere jeugd en volwassenen. Het slotstuk van het Runer ‘corona’ Feest is zondagmiddag 30 augustus met een live barbecueworkshop onder begeleiding van een professional. Deze kan iedereen gewoon vanuit de eigen achtertuin online volgen. Wat zal het heerlijk ruiken deze middag in Ruinen.

Reacties