Onderhoud aan fietspaden in natuur van Zuidwest-Drenthe

Onderhoud fietspaden.
Foto: Artizzl Media

Ruinen/Dwingeloo РAannemer Avitec start op 15 juni in opdracht van Staatsbosbeheer met onderhoud van een aantal fietspaden in het nationaal park Dwingelderveld en boswachterij Ruinen. Staatsbosbeheer heeft in Zuidwest-Drenthe fietspaden in eigendom en onderhoud. Aan een deel van die fietspaden wordt dit jaar onderhoud gepleegd. Het gaat om fietspaden die aangelegd zijn met een halfverharding.

Het onderhoud zal bestaan uit het plaggen van de randen. In de loop der tijd zijn door grasgroei de fietspaden smaller geworden. Ook de toplaag van de fietspaden zullen worden gefreesd en daarna aangerold om zo de oppervlakte van de fietspaden weer egaal te krijgen. Langs de paden zullen overhangende takken worden gesnoeid.

Het gaat in het nationaal park Dwingelderveld om de volgende fietspaden: een deel van het fietspad langs de Lheebroekerzandweg, vanaf het betonpad naar de Lheebroekerweg, uitvoering 15/16 juni; het kronkelpad, dat is het fietspad van Lhee door het bos naar het kantoor van Staatsbosbeheer. Uitvoering 16/17 juni.

In de Boswachterij Ruinen gaat het om het Woldenpad, met uitvoering van 18 tot en met 26 juni.

Tijdens de werkzaamheden zullen de fietspaden tijdelijk worden afgesloten. Er zal voor die delen een omleidingsroute worden aangegeven. De opgeknapte fietspaden zullen zo snel mogelijk worden vrijgegeven. Tijdens de werkzaamheden kan er enige overlast ontstaan.

Reacties