Gemeente De Wolden brengt nieuw asfalt aan op fietspaden

Werk aan de fietspaden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – In opdracht van het college van burgemeester en wethouders worden deze week asfaltreparaties uitgevoerd aan een aantal wegen en fietspaden in De Wolden door de firma NTP Infra uit Hattem.

Het gaat om de fietspaden Gijsselterweg/Achterma in Ruinen, tussen Kalenberg (gemeentegrens Hoogeveen) en Echtenseweg (tot en met 10 juni), Meppelerweg in Ruinen tussen Ruinerdijk en Dokter Larijweg (9 en 10 juni), Commissieweg in de Wijk tussen Slenkenweg en Respersweg (9 en 11 juni), Hoogeveenseweg/Hoofdstraat in Zuidwolde tussen Steenbergen en het viaduct A28 (gemeentegrens Hoogeveen, 10 tot en met 12 juni) en de Leijenweg in de Wijk tussen Commissieweg en de Ossesluis (11 en 12 juni).

Omgeleid

Om de reparaties uit te kunnen voeren zijn de fietspaden en de Leijenweg gestremd voor het verkeer. De (brom)fietsers worden omgeleid via de naastgelegen rijbaan. Op de rijbaan wordt de maximum snelheid hierdoor aangepast. Het doorgaande verkeer op de Leijenweg wordt door borden omgeleid via Koekange.  Woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Hulpdiensten kunnen in noodgevallen door het werkvak heen rijden. Door (weers)omstandigheden kan een aanpassing van de planning noodzakelijk zijn.

Reacties