Oelebröd neemt afscheid van juf Janny Popping

Ruinen – De leerkrachten van IKC ’t Oelebröd waren vanmorgen nauwelijks te herkennen. Ze liepen erbij als hippies uit de jaren zestig, maar dat alles had een reden. Juf Janny Popping nam vandaag afscheid na liefst 44 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben.

Ze begon ooit op kleuterschool De Springplank aan de Kerkweg in Ruinerwold, verkaste later naar De Wezeboom in Oosteinde en besloot ruim 20 jaar naar de school in Ruinen te verhuizen. Ze begon als kleuterleidster, deed later ook groepen 4 tot en met 6, maar de laatste jaren was ze weer terug bij haar grote liefde: de kleutergroepen.

Versierde tandem

Janny Popping kreeg vanmorgen thuis in Ruinerwold al op tijd een versierde tandem voorgereden, waarmee ze samen met haar Jannes naar Ruinen kon rijden. Een tandem leek de directie het meest coronaproof. Op het schoolplein werd ze enthousiast onthaald door collega’s en leerlingen. Kinderen deden per groep een dans en alle collega’s hadden zich dus als hippie verkleed, de een was daarin wat fanatieker dan de ander. na de festiviteiten op het plein gingen iedereen weer over tot de orde van de dag, het was tenslotte pas de tweede dag dat alle leerlingen weer tegelijk naar school gingen. Het personeel staat later vandaag nog wel een overheerlijke maaltijd te wachten, op anderhalve meter van elkaar.

Reacties