Oude kantoor Staatsbosbeheer in Boswachterij Ruinen is nu ’t Boshuys

Nieuw: 't Boshuys in de Boswachterij Ruinen.
Foto: Artizzl media

Echten – In het kleinste gebouw op het voormalige terrein van Staatsbosbeheer in Echten is sinds zaterdag ’t Boshuys geopend. Bert Pastoor uit Hoogeveen heeft de coronaperiode aangegrepen om hier alvast een start te maken, in afwachting van het pannenkoekenrestaurant dat er uiteindelijk moet komen.

De eerste gasten wisten het nieuwe etablissement aan de Ruinerweg zaterdag snel te vinden. Het terras was ook al klaar, maar nog afgeschermd met rood-wit lint. Maandag mocht dat ook open. ‘t Boshuys is volgens Pastoor nu vooral een soort pop-up-tentje.

Zomermaanden

In de bossen van Echten blijft ‘t Boshuys de zomermaanden open. ‘Het is vooral een snackgebeuren, we hebben boerenijs van Hoeve Sonneclaer, hotdogs, zelfgemaakte gehaktballen, verse aardbeien en drankjes. We proberen er nu wat aandacht op te vestigen’, laat Pastoor weten.

Het grote groene gebouw is van binnen gesloopt, daar moet een toiletgroep komen. Het terras is vorige week netjes gemaakt. Het was er rommelig, mede door de werkzaamheden aan de laatste verhoging in de Ruinerweg om het verkeer op deze kruising vaart te laten minderen. Dan hebben ze bovendien sneller in de gaten dat daar nu ‘t Boshuys is gevestigd.

Reacties