Speciale autospeurtocht in Week van de Jonge Mantelzorger 

Voetbal kijken was ook een activiteit.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – In de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni, kunnen jonge mantelzorgers uit gemeente De Wolden meedoen aan een autospeurtocht. Welzijn De Wolden biedt de kinderen en jongeren daarmee een ontspannende activiteit die ze samen met hun ouders, broers of zussen kunnen doen.

De oorspronkelijk geplande activiteiten, een theatervoorstelling en voor de jongsten een bezoek aan een speelhal, kunnen door de coronasituatie niet doorgaan. Jongerenwerker Mascha Konterman: ‘’We willen de kinderen en jongeren toch iets leuks aanbieden. Met deze autospeurtocht kunnen ze als gezin op pad gaan. Dat is zeker in deze tijd van extra belasting en minder sociale activiteiten belangrijk.’’

In de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger ontvangen de jonge mantelzorgers van de gemeente ook een attentie ter waardering van hun inzet, een Bol.com-cadeaubon die tot 25 mei aangevraagd kon worden.

Afleiding’

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 jaar die opgroeien met een ouder, broer, zus of iemand anders in de directe omgeving die zorg nodig heeft vanwege ziekte, depressie, verslaving of een fysieke beperking. Vera (18) en Swen (16) uit de Wijk zijn 2 van de ruim 60 jonge mantelzorgers die in gemeente De Wolden bekend zijn. Ze helpen hun ouders, die beiden chronisch ziek zijn, met het huishouden en bepaalde medische verzorging. Een paar keer per jaar doen ze via Welzijn mee aan activiteiten en uitjes. „’Leuke dingen doen geeft afleiding. En het is fijn dat je dat met anderen doet die ook hun ouders helpen. We weten van elkaar hoe dat is.’’

Meer informatie

Naast het organiseren van activiteiten ondersteunt Welzijn De Wolden jonge mantelzorgers door te luisteren naar hun verhaal, vragen te beantwoorden of ze te helpen met oplossingen bij problemen. Voor meer informatie over deze begeleiding kan contact worden opgenomen met Mascha Konterman, [email protected], Aïsha Slot, [email protected] of tel. 0528-378686.

 

Reacties