D.O.O. in Ruinen is alsnog gered, omnisportvereniging in de maak

Alsnog feest voor DOO.
Foto: DOO

Ruinen – Het wonder waar gymnastiekminnend Ruinen stiekem toch nog op hoopte, is geschied: er hebben zich alsnog mensen gemeld om in het bestuur van D.O.O. plaats te nemen. Dat betekent dat de 82-jarige gymnastiekvereniging toch niet wordt opgeheven, zoals eerder deze week werd gemeld. in overleg met Sport Rune wordt gekeken of er een omnisportvereniging kan worden opgericht, waarook andere kleinere verenigingen baat bij kunnen hebben.

Mede door de aandacht in de media hebben diverse personen zich gemeld. „Mensen die allemaal gymnastiekvereniging D.O.O. een warm hart toedragen en in het verleden al verbonden waren met de vereniging”, laat Monique van de Ven weten. Zij zou als enige van het huidige vierkoppige bestuur overblijven. Een oud-bestuurslid meldde zich, een ander voormalig bestuurslid wil verschillende werkzaamheden verrichten en daarom besloot Rianne Klomp, die ook wilde stoppen,  nog even aan te blijven.

Stroomversnelling

Naast nieuwe bestuursleden hebben ook twee nieuwe docenten voor de jeugd zich gemeld bij D.O.O. „De stroomversnelling richting eind is gestopt en is zelfs gekeerd”, reageert Van de Ven opgelucht.

Dit betekent wel iets voor het einde van dit seizoen. De lessen voor de jeugd door Tineke Rudolphie stoppen nog steeds op 15 juni, het wordt een feestelijke les omdat het de laatste van het seizoen is en de laatste van Tineke. Het Nijntjediploma wordt nu op 27 juni uitgereikt, deze bijeenkomst wordt verzorgd door de nieuwe docenten. Dat zijn Tamar Reinders-Burmeister en Amber Schraa. Wanneer de laatste les voor de volwassenen is, door Ina Alblas, is nog niet bekend. Wel duidelijk is dat Ina gewoon aanblijft als trainer.

Op maandag 22 juni is de Algemene Ledenvergadering, maar wel zonder het agendapunt van opheffing. Nu wordt er afscheid genomen van de twee vertrekkende bestuursleden, te weten Godfried Vis en Gieneke Haveman.

Reacties