Oproep aan Meppel en Westerveld om fietspad Havelterweg te verlengen

Hilda Mulder rijdt het fietspad open.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Verkeerswethouder Hilda Mulder van de gemeente De Wolden opende vanmiddag niet alleen het nieuwe fietspad langs de Havelterweg in Ruinerwold, ze riep de gemeenten Meppel en Westerveld ook op alsnog mee te werken aan het verlengen van dit pad op hun grondgebied. De beide buurgemeenten gaven in eerste instantie, toen De Wolden wel besloot tot aanleg, niet thuis, maar volgens Mulder is er inmiddels overleg op ambtelijk e’n bestuurlijk niveau.

De realisatie van het fietspad heeft vele jaren geduurd, stond lang als prioriteit 2 op de agenda van de gemeente en dreigde vorig jaar zelfs helemaal geschrapt te worden toen de provincie weigerde mee te betalen. ‘Wij werken normaal met cofinanciering door de provincie of andere instanties’, liet Hilda Mulder weten. Pas op de dag dat de begroting voor 2020 werd behandeld in de gemeenteraad, kwam definitief groen licht. Niet doordat de provincie alsnog over de brug kwam voor fietspad Havelterweg, maar wel omdat de provincie geld beschikbaar stelde voor de aanleg van een ander fietspad in de gemeente De Wolden: die aan de Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld. ‘Daardoor konden wij geld vrijspelen voor dit pad’, aldus Mulder.

Saathof

Het pad werd vanmiddag geopend onder toeziend oog van grondeigenaars en aannemers, tevens de familie Saathof, waarvan vooral moeder Caroline zich lang sterk heeft gemaakt voor de aanleg. Het was voor hen dan ook een feestelijke dag. Duidelijk is nu al dat veel gebruik wordt gemaakt van het fietspad en dat het maar goed is dat dit aangelegd is: ook tijdens de openingshandeling was het erg druk met auto’s, waarvan een deel van de bestuurders het gaspedaal niet even losliet. De weg is een populaire doorgaande route tussen Havelte en Ruinerwold.

Reacties