Speciale viering van Pinksteren in regio Ruinerwold

Rainbow.
Foto: Zwaantje ten Have

Ruinerwold – Gods Geest verbindt is het thema van de internetdienst die op eerste pinksterdag vanuit de kerk Berghuizen wordt uitgezonden.

Elk jaar vieren kerken uit Berghuizen, Koekange, Ruinerwold en IJhorst/De Wijk gezamenlijk het pinksterfeest. Dit jaar kan dat vanwege de coronamaatregelen, niet plaatsvinden op de gebruikelijke, ludieke manier: samenkomen in de open lucht. Vanuit Koekange is het initiatief ontstaan om de creativiteit van de deelnemende kerken op een digitale manier in te zetten, om toch iets van de gezamenlijkheid vorm te kunnen geven.

Voorgangers

Er is één dienst, maar onderdelen daarvan worden door alle deelnemende voorgangers in hun eigen kerk verzorgd. Vanuit Berghuizen gaat een team van beeld en geluid onder leiding van Tjalling de Wit op pad, om in alle deelnemende kerken de verschillende onderdelen van de dienst op te nemen. De duif Rainbow, waarvan al eerder melding werd gemaakt in deze krant, vliegt  van locatie naar locatie om zo de verbindende Geest van God te symboliseren. Natuurlijk houdt iedereen zich aan de RIVM-maatregelen. De première-uitzending van deze dienst is op zondag 31 mei om 9.30 uur via het YouTube-kanaal van het beamerteam van Berghuizen. De verkorte link naar het kanaal is https://tinyurl.com/uuqvsev Het kanaal is ook gemakkelijk te vinden met zoektermen zoals: Youtube kerkdienst Berghuizen Pinksterdienst.

Reacties