Gymnastiekvereniging DOO wordt definitief opgeheven

Alsnog feest voor DOO.
Foto: DOO

Ruinen – Gymnastiekvereniging DOO uit Ruinen houdt definitief op te bestaan. Dat heeft het bestuur laten weten, nadat een noodkreet voor nieuwe bestuursleden geen resultaat had.

DOO vierde in 2018 nog het 80-jarig bestaan, maar het houdt nu op bij 82 jaar. Voor 22 juni is een Algemene Ledenvergadering uitgeschreven waar de ontbinding van de vereniging op de agenda staat.

Stoppen

Het huidige bestuur bestaat uit 4 leden, waarvan er 3 al jaren eerder hadden aangegeven te willen stoppen. Alleen Monique van de Ven zou overblijven, daarom werd meerdere keren een oproep gedaan, werden mensen benaderd en werd de noodklok in de Meppeler Courant geluid. Het bleef zonder succes, waardoor jonge kinderen en volwassenen na 15 juni van hun gymlessen verstoken blijven.

Verdrietig

De lessen van de kinderen onder leiding van Tineke Rudolphie stoppen per 15 juni, de laatste lessen zijn op 8 en 15 juni. De laatste les van Ina Albas aan de volwassenen is nog iet vastgesteld, dit wordt nog aan de leden bekendgemaakt. Op 22 juni is dan de laatste Algemene Ledenvergadering, deze begint om 20.30 uur en wie deze bij wil wonen, moet zich aanmelden via [email protected], dat alles vanwege de coronaperikelen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, wordt de locatie gekozen. „Wij vinden het triest dat we deze stap moeten zetten. Voor de docenten en de leden is er allen maar verlies”, laat het bestuur verdrietig weten.

Door Oefening Ontspannen bood niet alleen de oude vertrouwde gymnastiek voor jonge kinderen, maar ook beweeglessen voor volwassenen. Dan gaat het om bijvoorbeeld aerobic, zumba en bodypump. De terugloop die landelijk valt te bespeuren, gaat niet aan Ruinen voorbij. „We zaten altijd dik boven de honderd leden, maar waar vroeger kinderen op gym gingen en daar hun hele schoolperiode bij bleven, gaan ze nu eraf voor zwemles en ze blijven dan weg”, constateerde Van de Ven al eerder.

Reacties