De Wolden staat extra grote terrassen tijdelijk toe

Op de Brink in Ruinen is normaal gesproken volop ruimte voor extra terrassen.
Foto: Jans Schulting

Zuidwolde – Horeca-ondernemers mogen van de gemeente De Wolden extra grote terrassen creëren, als de ruimte daarvoor beschikbaar is. Dat laat de gemeente weten aan al die ondernemers, die per 1 juni weer open mogen. Het gaat om terrassen in de openbare ruimte.

Op 1 juni mag de horeca naar verwachting weer beperkt open. Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, wil de gemeente met horecaondernemers overleggen over tijdelijke uitbreiding van de terrassen. Hiervoor mag de horeca – in overleg en als het haalbaar is – gebruik maken van de openbare ruimte die direct bij het café of restaurant ligt. ‘Dit is maatwerk, we bekijken per situatie samen met u wat mogelijk is. Mail uw plannen naar de gemeente’, zo laat de gemeente weten.

Gemeentegrond

Als het terras samen met die van andere horecaondernemers grenst aan gemeentegrond, zoals bijvoorbeeld aan de Brink in Ruinen, dan verwacht de gemeente van de ondernemers vooraf een gezamenlijk bedacht en gedragen plan. ook wordt verwacht dat de omwonenden vooraf op de hoogte worden gebracht van de plannen.

Het crisisteam van de gemeente (en Veiligheidsregio Drenthe) beoordeelt alle plannen voor een groter terras. ‘Zodra het plan is goedgekeurd, geeft de horecacoördinator van de gemeente, in overleg met de afdeling vergunningverlening, mondelinge toestemming. De uitbreiding van uw terras geldt alleen tijdens de coronamaatregelen.’

Dossier: Corona nieuws

Reacties