PvdA Drenthe pleit voor verstrekken Corona-pakketten door provincie

Coronapakketten voor onder meer de voedselbank.
Foto: Artizzl Media

Assen – In het Drents Parlement werd woensdag gesproken over de gevolgen van de Corona-crisis voor Drenthe en hoe de provincie daarmee omgaat. De fractie van de PvdA sprak haar waardering uit voor alle inspanningen die worden geleverd om de crisis te lijf te gaan. Daarbij pleitte fractievoorzitter Hendrikus Loof voor een provinciale regeling waarbij onder meer dorpshuizen, vrijwilligersorganisaties en voedselbanken Corona-pakketten kunnen bestellen.

In Provinciale Staten stond de Corona-crisis als eerste op de agenda. De invloed daarvan op de Drentse samenleving is enorm, zo gaf PvdA-fractievoorzitter Hendrikus Loof aan. ‘Onze gedachten gaan allereerst uit naar de mensen die getroffen zijn door het coronavirus. Naar de nabestaanden; naar de families, vrienden- en kennissenkringen die mensen uit hun midden moeten missen. Wij staan daar bij stil.’ Ook is er veel waardering voor de enorme inspanningen die mensen leveren om de crisis te lijf te gaan. ‘Of dat nu in de zorg, in de publieke sector of in het bedrijfsleven is. We spreken over een pandemie, het raakt ons allemaal.’

Snelloket

De PvdA bedankt het College van Gedeputeerde Staten voor de informatie die de afgelopen weken regelmatig is verstrekt en voor de steunmaatregelen die zijn aangekondigd; voor ondernemers en de culturele sector. In het verlengde daarvan pleit de PvdA voor een regeling (of een snelloket) voor het verstrekken van coronapakketten. Dit zijn pakketten met bijvoorbeeld stickers, linten en informatiekaarten. En dan vooral bestemd voor onder andere vrijwilligersorganisaties, dorpshuizen en voedselbanken. Hendrikus Loof: ‘Dit zijn de organisaties die we in deze tijd zeer hard nodig hebben. Met de Coronapakketten kunnen we hen ontzorgen zodat zij dat niet ook nog allemaal zelf moeten gaan regelen en bekostigen.’ Gedeputeerde Kuipers reageerde positief op het voorstel van de PvdA.

Reacties